JOUW HERSTEL, ONZE ZORG

Bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing voor herstel na een operatie of ziekte? Dan bieden onze CM-zorgverblijven u de ideale aangepaste omgeving om nieuwe krachten op te doen en uw gezondheid terug te winnen.

Onze verblijven bieden u niet alleen een comfortabele en huiselijke omgeving, maar ook professionele verzorging en medische ondersteuning. Onze toegewijde teamleden staan klaar om u te helpen bij uw dagelijkse activiteiten en om de noodzakelijke medische zorg te bieden.

Onze kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden en alle faciliteiten die u nodig heeft om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij streven ernaar om onze gasten een thuisgevoel te geven, ondanks het feit dat u weg bent van uw eigen thuis.

In onze herstelverblijven kunt u genieten van een aanbod aan activiteiten zodat u zich tijdens uw verblijf niet verveelt. U kunt deelnemen aan fysiotherapiesessies, groepsactiviteiten en genieten van lekkere maaltijden in ons restaurant. 

Ongeacht bij welk ziekenfonds je bent aangesloten, is een herstelverblijf mogelijk. Als CM-lid geniet je echter van een tegemoetkoming voor je herstelverblijf, die rechtstreeks in de dagprijs verrekend wordt. Mensen met een laag inkomen hebben recht op een verhoogde tegemoetkoming.
Je kan je uiteraard laten vergezellen door je partner of begeleider. Indien deze zélf een chronische ziekte heeft, is er opnieuw een tegemoetkoming voor CM-leden voorzien. Een gezonde begeleider heeft geen zorgen nodig en betaalt een lagere prijs.Revalideren tijdens herstelverblijf

Herstelverblijf

Kine tijdens herstelverblijf

Herstelverblijf aanvragen

Een herstelverblijf aanvragen gebeurt door de sociale dienst van het ziekenhuis, de dienst maatschappelijk werk van de CM of door uw behandelende geneesheer. Zij vullen het hiertoe bestemde aanvraagformulier in en bezorgen dit aan het CM-Zorgverblijf van je keuze.

Download je aanvraagformulier hier.

Het medisch team van het CM-zorgverblijf beoordeelt elke aanvraag. De aanvrager wordt steeds op de hoogte gebracht van de beslissing.

  • Indien een medische en administratieve goedkeuring: we nemen contact op voor verdere afspraken.
  • Indien een medische goedkeuring maar geen administratieve goedkeuring (je bent niet in orde met je verzekerbaarheid): een opname is mogelijk onder het statuut van zelfbetalend herstel (zonder tussenkomst).
  • Indien een medische goedkeuring: we verwijzen je door naar een andere meer geschikte instelling.

Periode

Een herstelverblijf is mogelijk met een maximum van 60 dagen per kalenderjaar. Een herstelverblijf start met een opname voor 14 dagen. Een multidisciplinair team maakt een behandelplan op en beoordeelt samen met u of een verlenging noodzakelijk is.

Wanneer kunnen we je niet opnemen voor herstel?

We dienen ten alle tijden een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen bieden en de veiligheid van de residenten en personeel te kunnen garanderen. In sommige situatie betekent dit dat we moeten erkennen dat we niet de juiste infrastructuur of omkadering hebben. Afhankelijk van de situatie dienen we een aanvraag te weigeren indien:

  • er een diagnose is van dementie en er storend gedrag is of een risico op weglopen
  • er sprake is van een psychische aandoening die niet gestabiliseerd is 
  • er permanente medische begeleiding nodig is
  • ...

Annuleringsregeling

Het vroegtijdig beëindigen van je afgesproken verblijfsperiode, is enkel mogelijk om medische redenen.
Bij het vroegtijdig beëindigen van je herstelverblijf zonder medische redenen, wordt een annulatiekost aangerekend en geldt de CM-tegemoetkoming niet. Je betaalt in dat geval de volledige dagprijs van de resterende dagen met een maximum van 3 dagen.

Verleng je je verblijf voor een bepaalde periode, maar wens je die periode niet uit te doen? Breng ons dan op de hoogte, minstens drie dagen vóór je gewenste vertrek. 


Nog vragen over herstel?

Heb je nog vragen over een herstelverblijf in één van onze CM-Zorgverblijven, aarzel niet en contacteer ons.

JOUW HERSTEL, ONZE ZORG
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x