FAQ

Hoe moet ik een verblijf aanvragen?

Dit is afhankelijk van het soort verblijf. 

HERSTELVERBLIJF

Een aanvraag voor herstel-en revalidatieverblijf dient steeds door een arts te worden ingevuld (specialist ziekenhuis, huisarts, ...). De sociale dienst van het ziekenhuis zal deze aanvraag aan ons bezorgen. Je huisarts of jijzelf kan het aanvraagformulier hier downloaden. Het ingevulde en gescande document kan je opladen en verzenden via de contactknop van het zorgverblijf van keuze. Of je mailt het naar het zorgverblijf van keuze:


KORTVERBLIJF OF INDIVIDUELE VAKANTIE MET ZORG

Kortverblijf of individuele vakantie met zorg wordt niet in alle CM-Zorgverblijven aangeboden.  

Een aanvraag voor kortverblijf kan in Zorgverblijf Hooidonk of Zorgverblijf Ter Duinen. Je aanvraagformulier kan je hier downloaden. 

Een aanvraag voor een individuele vakantie met zorg kan enkel in Zorgverblijf Hooidonk. Je aanvraagformulier kan je hier downloaden.

Het ingevulde en gescande document kan je opladen en verzenden via de contactknop van het zorgverblijf van keuze. Of je mailt het naar het zorgverblijf van keuze:

  • Zorgverblijf Hooidonk via aanvragen@hooidonk.be
  • Zorgverblijf Ter Duinen via planning@terduinen.be


INDIVIDUELE VAKANTIE ZONDER ZORG OF GROEPSVAKANTIE

Wens je een individueel vakantieverblijf zonder zorg te boeken of zoek je een plek voor een groepsvakantie, dan kan je je reservatie in gang zetten via deze contactknop. Vul de relevante informatie in op het contactformulier en je nemen zo spoedig mogelijk verder contact met je op.

Een verblijf is maar definitief na bevestiging door ons.

Wat is het verschil tussen herstelverblijf en vakantieverblijf?

Een herstelverblijf volgt steeds op een ziekenhuisopname of wordt door je huisarts aangeraden om je medische situatie te verbeteren (herstellen, optimaliseren zelfredzaamheid, op punt stellen medicatie, ADL training, ...). En multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, sociaal verpleegkundigen, psycholoog en diëtist volgen je behandelplan op en bereiden je voor op een terugkeer naar de thuissituatie.

Een vakantieverblijf boek je om echt vakantie te kunnen beleven. Je kan genieten in een aangepaste infrastructuur terwijl je zelf bepaalt welke activiteiten je wil plannen. We bekijken samen met jou of je medische zorgen door onze medewerkers of externe zorgverleners kunnen worden opgenomen.


Hoeveel kost een verblijf?

De prijs van een verblijf is afhankelijk van het soort verblijf. Meer informatie over onze prijzen kun je via deze link terugvinden. 

Wat moet ik zelf meebrengen?

- klevers mutualiteit

- handdoeken (niet op vakantie in Zorgeverblijf Ter Duinen en Spa Nivezé)

- je eigen mobiliteitshulpmiddel - indien dit niet haalbaar is voorzien we het nodige materiaal in bruikleen

- cash geld of een betaalkaart voor afrekeningen ter plaatse (verblijfskosten, verbruik in bar, bezoek kapper, aankopen in de shop,...)

- toiletgerief (handzeep, doucheschuim, shampoo,...)

Vanaf hoe laat kan ik op mijn kamer?

Vanaf 15u garanderen we dat je kamer is opgemaakt. Heb je geluk, dan kan je mogelijks iets vroeger op de kamer. Je informeert hiervoor ter plaatse best aan de receptie.

Is er wifi (op de kamer) voorzien?

In al onze huizen is gratis wifi voorzien. Afhankelijk van de structuur van de gebouwen is het mogelijk dat het signaal niet overal even sterk is. Maar overal vind je een aangenaam plekje waar je vlot online kan gaan.

Mag ik een huisdier mee op bezoek nemen?

Met uitzondering van assistentiehonden, zijn er geen dieren toegelaten in de gebouwen. Wil je toch je huisdier meebrengen, dan verwijzen we je naar het park rond onze gebouwen en het terras aan de bar. In Ter Duinen is het terras niet mogelijk enkel het domein.

Wat als ik mijn herstelverblijf vroegtijdig wil beëindigen?

Het vroegtijdig beëindigen van je afgesproken verblijfsperiode, is enkel mogelijk om medische redenen.
Bij het vroegtijdig beëindigen van je herstelverblijf zonder medische redenen, wordt een annulatiekost aangerekend en geldt de CM-tegemoetkoming niet. Je betaalt in dat geval de volledige dagprijs van de resterende dagen met een maximum van 3 dagen.

Verleng je je verblijf voor een bepaalde periode, maar wens je die periode niet uit te doen? Breng ons dan op de hoogte, minstens drie dagen vóór je gewenste vertrek.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x