KORTVERBLIJF

Bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing in een aangepaste zorgomgeving? Dan is ons kortverblijf de ideale oplossing om even te ontspannen en volledig ontzorgd te worden.

Wat is een kortverblijf?

Kortverblijf is bedoeld voor ouderen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer hun mantelzorger even niet beschikbaar is.
Tijdens een kortverblijf kunnen mensen ouder dan 65 jaar rekenen op persoonlijke verzorging. Ons toegewijde team van zorgprofessionals staat klaar om de nodige zorg te bieden.

In onze comfortabele kamers kunt u genieten van een rustige omgeving waarin u kunt ontspannen. Wij zorgen voor alle faciliteiten en voorzieningen die nodig zijn om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken, zoals aangepaste badkamers en hoog-laagbedden. Daarnaast bieden we een activiteitenprogramma aan om te zorgen voor een plezierige en stimulerende ervaring tijdens uw verblijf. Of u nu graag deelneemt aan groepsactiviteiten of liever tijd doorbrengt in onze ontspanningsruimtes, er is altijd iets te doen.

Wij zorgen voor maaltijden, medicatiebeheer (indien gewenst) en persoonlijke verzorging, zodat u zich kunt ontspannen en genieten van uw verblijf.

Wij bieden kortverblijf aan bij zorgverblijf Hooidonk Zandhoven in de Antwerpse Kempen en in zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort aan onze Belgische kust. 


 

Zorgen voor elkaar in een CM zorgverblijf

Verblijfsduur

De duur van een kortverblijf kan variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Tussenkomst ziekenfonds

Na het voorleggen van de verblijfsfactuur genieten CM-leden een bijkomende tussenkomst van 15€ per dag. Deze tussenkomst wordt maximaal 28 dagen per jaar gegeven.
Klik hier voor meer informatie over kortverblijf voor CM-leden.

Zorgverblijf Hooidonk in Zandhoven (KPE2850) en Zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort (KPE2874) zijn door de Vlaamse overheid erkende centra voor kortverblijf. Hierdoor kunnen leden van andere ziekenfondsen ook een tussenkomst genieten voor een kortverblijf bij ons. Voor de exacte voorwaarden kun je contact opnemen met je ziekenfonds.  

Mantelzorgers

Is je verzorgende partner of begeleider CM-lid, dan kan die gebruikmaken van de vakantie voor mantelzorgers. Ons professioneel zorgteam neemt de zorgen dan van je mantelzorger over, zodat jullie beiden van de vakantie kunnen genieten. Mantelzorgers betalen een speciaal tarief, op voorwaarde dat ze zelf geen ondersteuning van ons zorgteam nodig hebben.

Dementie

Door het open karakter van onze zorgverblijven, kunnen we jammer genoeg geen personen met dementie opnemen in kortverblijf. Hiervoor kan je terecht in gespecialiseerde centra. Vraag ernaar bij je ziekenfonds.

Boek hier je kortverblijf

Bent u alvast overtuigd, download dan hier het aanvraagformulier. Je vult een gedeelte zelf in, en laat het medisch luik aanvullen door je huisarts.

Hebt u toch nog bijkomende vragen, neem dan vandaag nog contact met ons op om uw kortverblijf te bespreken en laat ons voor u zorgen. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen.Even adempauze voor de mantelzorger, een kortverblijf kan helpen om samen weer op kracht te komenKORTVERBLIJF
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x